Rólunk

          Svetislav Rajšić 1962-ben született Szabadkán, és ma is itt él és dolgozik. Korai gyerekkora óta foglalkozik zenével, és már 1980-ban tagja volt a Titanik együttesnek, szövegíróként és zeneszerzőként. Ezután, további tanulmányai és karrierje miatt, hosszú időre megszakadt a zenei pályafutása. Végül, 28 évvel később, barátai,  Branko Beniš és Bob Mataruga segítéségvel megalapította a Pastirt. A Pastir első, Boginja čednosti“ és második című albumán Kő kutya meghallgathatunk néhányat azok a dalok közül, amelyeket majdnem három évtizeddel ezelőtt a Titanik együttes szeretett volna megjelentetni.  Talán ez az oka annak, hogy sokak szerint az albumon néhol felmerül a retró stílus.

 

 *

Stefan Rajšić 1991-ben született Szabadkán, ma is itt lakik. Az újvidéki Jogtudományi kar tanulója, a Pastir előtt nem vett részt más együttesben..

 

 *

Branko Beniš 1969-ben született Szabadkán, ahol ma is lakik és dolgozik. Tizenhárom éves kora előtt kezdett el dobolni, és már nehány hónappal később barátaival bulikon lépett fel, és a helyi közösség táncestjein is játszott. Bátyjával, Zlatkóval 1985-ben megalapították az Anno Domini nevű együttests, amely 1988-ig működött, ezután pedig Beniš a szabadkai Bolid együttessel promóciós körútra ment, körbeutazták Vajdaságot és Magyarországot is (Bolid, Panonija koncert 1989.) A kilencvenes években Zlatkóval újraindítják az Anno Dominit, megjelentetnek egy kislemezt, „Pogledaj - uzmi me sad“ (M Records 1993.) címmel, de ezután az együttes újra megszűnik működni. Ezután Branko a Robert Tilly and cold shit  együttes tagja lesz, ahol Rober Tili zeneszerzővel megalkotják a „First bite“  c. albumot (Good taste records, 1995.). A következő évben a Dingo Express együttesbe megy át, ahol az első albumuk promócióján vesz részt („Uši od somota“ (ITV Melomarket, 1997)) . 2002-ben kijön a Dingo Express második albumja, a  „Buzdovan boogie“ (One records 2002). Más elfoglaltságai miatt Beniš ezután visszavonul a zenei életből, amíg 2008-ban vissza nem tér a Pastir alapító tagjaként.

 

 *

Bogoljub Mataruga 1968-ben született Szabadkán, és ma is itt él és dolgozik. Gyerekkora óta foglalkozik zenével, és basszusgitárosként sokféle együttes munkájában vesz részt már évek óta. Ezek: a szabadkai Anno Domini együttes („Sva ta muzika“ koncert), a Čokoladno srce, a Sedam patuljaka, az Amor, a Triler, valamint a Pastir. Zeneszerkesztési tapasztalatával is nagymértékben hozzájárul az együttes munkájához.

 

Vissza